Men neme het woord Blog. Voeg daarbij het woord Image en kneed het tot een nieuw woord: Blimage!  Blimage is een initiatief uit Amerika en is overgenomen door @FransDroog. Onder #blimageNL wil hij bereiken dat er vanuit het onderwijs meer blogs geschreven worden.

Door plaatjes die je aan elkaar doorgeeft, laat je je inspireren om een blog te schrijven over het onderwijs. “Het is een leuke en creatieve manier om mensen uit het onderwijs te laten nadenken over hun eigen praktijk en ervaringen en deze te delen met anderen,” aldus Frans Droog, zelf een ‘edublogger’.

Blimage door leerlingen

Ik bedacht dat het een prachtige taalles zou zijn voor leerlingen zelf. Niet over leerlingen schrijven maar door leerlingen laten schrijven. Introduceer blimage. Geef ze een foto, een illustratie. Laat ze schrijven wat er in ze opkomt door de afbeelding. Moedig ze aan. Inspiratie moet je soms aanreiken. Zo geven ze aan elkaar inspiratie en verhalen door.

Als taalles 

Hoe mooi zou het zijn als diezelfde leerlingen op de (groepspagina van de) website hun eigen blog hebben, individueel of groepsgericht. Mooie taalles. Dat dit dan gedeeld wordt op het Twitter-account van de school onder #blimageNL #naamvandeschool. Dat hier dan over gepraat wordt op social media, en ook op ‘offline-verjaardagen’. Zijn het geen verhalenschrijvers? Dan kunnen er van afbeeldingen ook memes gemaakt worden. Korte –soms komische– kreten geïnspireerd door de afbeelding. Laat ze delen en tel de opbrengsten op van de reacties die hier ongetwijfeld het gevolg van zijn.

 

blimage3

Vast ter inspiratie voor uw eigen blimage: een foto die ik ooit maakte op een Portugese markt.

Naam